Всичко за избора на туристическа ютия

Публикувано на 30/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 17 770 пъти

Много често пътуванията в командировка или на почивка са обвързани с неудобството да нямаме ютия под ръка, с която да поддържаме дрехите си свежи и изгладени. Като идеалното решение на този проблем се появява именно туристическата ютия, която доказва, че понякога качественото гладене и компактният дизайн поемат на път ръка за ръка. Вижте всички важни детайли, на които да обърнете внимание при избора на подобен уред, а за всякакви трудности, свързани с ремонта у дома, поискайте професионален съвет от специалистите на MaistorPlus!


Някои туристически ютии имат опция и за сухо гладене

Макар все по-рядко да прибягваме до него, сухото гладене си остава безспорно успешен метод за справяне с гънките по копринените дрехи, затова е добре да съществува като опция и при туристическата ви ютия. Оптималното решение е да изберете уред, който съчетава възможностите на гладенето с и без пара, като предлага и различни програми, подходящи дори за много фини материи.

Виж още: Кварцови кухненски плотове - стилни и практични


Туристическа ютия с алуминиева плоча - защо не?

Гладещата повърхност на туристическата ютия е ключът към перфектно изпънатите дрехи, затова й обърнете специално внимание. В миналото ютиите с изцяло алуминиеви плочи бяха доста разпространени, но днес алуминиевата основа често е обвита с тефлоново или керамично покритие, което да предпазва гладещата повърхност от надраскване. И макар изразът "плоча с незалепващо покритие" да звучи достатъчно надеждно, все пак поискайте повече информация за материала, от който е създадена тя.


Невероятните предимства на туристическата парна ютия

Туристическата парна ютия е евтина, удобна и ще се погрижи за всякакви неправилни ръбове по дрехите ви със завидна бързина. Уловката при нейното използване е подбора на подходящ режим спрямо материята за гладене, който да осигури необходимата температура и количество пара. Вертикалната пара пък ви дава възможност да гладите дрехите си докато са още на закачалката без да правите компромис с крайния резултат.


Иновация в гладенето - преносима вертикална парна ютия

Достойна алтернатива на традиционната туристическа ютия е именно преносимата вертикална парна ютия. Както подсказва името й, тя работи на принципа на вертикалното гладене, като съчетава удобен дизайн и изключителна лекота, което я прави подходяща и за пътуване. Принципът й на действие пък прави ненужно използването на дъска за гладене, а това от своя страна улеснява значително грижата за дрехите ни.


С какво подобен уред може да ни бъде полезен?

Източник

Туристическата ютия е ваш незаменим помощник по време на пътуване по работа или пък на почивка. Тя е малък и удобен уред, който гарантира, че дрехите ви ще бъдат прилежно изгладени дори, когато сте на път. Най-голямото й предимство в сравнение с обикновената ютия е нейният компактен размер, който я прави задължителен елемент от багажа на всеки по-суетен пътешественик!

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Доказано добро решение е ютията с плоча от неръждаема стомана

Неръждаемата стомана неминуемо ще направи туристическата ви ютия малко по-тежка, но пък гарантира бързо и качествено гладене. Подобно покритие се чисти лесно и е устойчиво на надраскване, но пък туристическите ютии с гладеща повърхност от инокс загряват и изстиват сравнително по-бавно.


За да предпазите ютията от надраскване, я съхранявайте в отделна торбичка

Това е правило, което мнозина научават едва след като случайно повредят туристическата си ютия и е време да я заменят с нова. Спестете си подобни излишни разходи, като съхранявате своята в отделна торбичка, която често върви в комплект с уреда при закупуването му. Това до голяма степен ще я предпази от надраскване и други повреди дори при евентуално невнимателно пренасяне на багажа ви.

Виж още: Добрите кухненски помощници: електрическите роботи


За какви допълнителни екстри да гледаме?

Препоръчително е турстическата ви ютия да има вграден термостат, както и да разполага със светлинен индикатор за по-голямо удобство при работата с нея. Работата й с две стойности на електрическо напрежение ще я направят използваема от почти всяка точка на света, а мощността на различните модели е 800-1000 W.


Лека и удобна туристическа ютия, побираща се и в най-малкия куфар

Този уред има компактни размери и съвременен дизайн, който често позволява прибиране на дръжката към тялото на ютията, така че тя да взима възможно най-малко място в куфара ви. Присъщата й лекота пък я прави изключително полезна при пътуване със самолет, когато често трудно се вмъкваме в ограниченията за теглото на преносимия багаж. Технологичното развитие пък е на път да изравни мощността й с тази на обикновената ютия, така че скромните й размери да не отнемат от комфорта при гладене.


Полезни съвети за бързо и лесно гладене

Запомнете, че за правилната употреба на уреда е предпоставка за зашеметяващи резултати, затова винаги започвайте да гладите първо по-фините материи (като коприна), като поетапно повишавате температурата, преминавайки към памук например. Друго важно условие за перфектно изгладени дрехи е да ги оставите да изстинат на закачалката до около час преди да ги приберете в гардероба. Още много подобни хитрини и полезни съвети пък можете да получите от нашите опитни специалисти! За целта направете безплатна заявка и разгледайте техните профили, оферти и репутация в MaistorPlus!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта